Život školy

Adam Gryč na celostátní přehlídce SOČ

O víkendu jsem se zúčastnil 46. ročníku celostátní přehlídky Středoškolské odborné činnosti...

Ilustrační fotografie 7 fotek v galerii
Ilustrační fotografie

O víkendu jsem se zúčastnil 46. ročníku celostátní přehlídky Středoškolské odborné činnosti, která se letos konala v Pardubicích. K této akci jsem se dostal díky svému vítězství v krajském kole v dubnu v Kutné Hoře, kde jsem byl následně nominován. Reprezentoval jsem Středočeský kraj v oboru č. 1 - Matematika a statistika.

Pro soutěžící byl připraven bohatý program, který zahrnoval přednášky a návštěvy vědeckých stanovišť. Po příjezdu do Pardubic jsme byli ubytováni a zajištěno bylo i stravování. Slavnostní zahájení proběhlo s následným seznámením se s ostatními studenty z různých oborů, kteří reprezentovali také Středočeský kraj. Mezi přednáškami mě nejvíce zaujala ta s názvem "Lipidy jako klíč k časnému odhalení rakoviny".

Druhý den byl věnován obhajobám prací. Každý z nás měl krátkou prezentaci svého tématu, následovanou delší diskuzí s porotou. Poté jsme navštívili dílnu Sféra, kde proběhla přednáška o Newtonovi a Bohrovi. Měli jsme také možnost vyzkoušet fluorescenci v chemické laboratoři.

Poslední den bylo vyhlášení výsledků. S mou prací "Matematika a hudba s Fourierovými řadami" jsem se umístil na 11. místě ve svém oboru. Celou akci provázela velmi příjemná a přátelská atmosféra a já jsem nesmírně rád, že jsem měl možnost se této události zúčastnit.

Adam Gryč, oktáva

Fotogalerie