Život školy

Šimon Hradecký na mezinárodní zeměpisné olympiádě

Naše škola se může pyšnit mnoha úspěchy na úrovni okresních, krajských i republikových soutěží.

Ilustrační fotografie 7 fotek v galerii
Ilustrační fotografie

Naše škola se může pyšnit mnoha úspěchy na úrovni okresních, krajských i republikových soutěží. Talentovaných studentů máme spoustu, jeden však mezi nimi vynikal již od svého nástupu do primy v roce 2015. Je to dnes již náš absolvent Šimon Hradecký.

Jeho úspěchy na poli vědomostních soutěží jsou fenomenální, už od primy se úspěšně účastnil zeměpisných, fyzikálních, dějepisných, matematických olympiád, soutěží v ruském jazyce, v českém jazyce, a to vždy do úrovně krajských kol. Do celonárodních kol soutěží se probojoval v olympiádách v ruském jazyce a největší úspěch sklízel hlavně v olympiádách geografických.

V roce 2022 se probojoval na Mezinárodní olympiádu věd o Zemi, která probíhala on-line, získal stříbrnou medaili v části Earth System Project, kde pracoval v mezinárodním týmu.
V letošním roce se od 8. do 14. srpna účastnil Mezinárodní zeměpisné olympiády (iGeo), která probíhala v indonéském Bandungu. Umístil se na 47. místě ze 177 účastníků a získal bronzovou medaili. Celkově byl český tým 15. ze 46 národů. Šimon byl nejúspěšnější v části multimediální test, kde obsadil celkové 6. místo, český tým byl v této části společně s týmem bulharským na 1. místě ze všech zemí!

V září byl realizačním týmem Zeměpisné olympiády nominován na cenu Nadačního fondu Jaroslava Heyrovského za účast v mezinárodních zeměpisných soutěžích. Tato nadace každoročně vyhledává nadané středoškolské studenty, podporuje jejich další odborný i osobní růst a tvůrčí klima, v němž se mohou rozvíjet.

Slavnostní předávání cen se bude konat 13. prosince v Praze, budu mít tu čest doprovodit Šimona a převzít ocenění jako jeho středoškolská učitelka zeměpisu.

Co lepšího si na závěr své profesní kariéry přát…?

Fotogalerie