Život školy

Tercie na škole v přírodě

Koncem května začínají stresy z dohánění známek, jimž jsme na pár dní unikli odjezdem na školu v přírodě.

Ilustrační fotografie 21 fotek v galerii
Ilustrační fotografie

Tercie na škole v přírodě

Koncem května začínají stresy z dohánění známek, jimž jsme na pár dní unikli odjezdem na školu v přírodě.

První den jsme se cestou na ubytování zastavili ve Veřejném akváriu v České Lípě, kde jsme si nejen poslechli zajímavé povídání o podvodním životě, ale také se seznámili s některými zajímavými rybkami. Nejvíce nám utkvěla v paměti místní celebrita Brambora, velice přátelská ryba, která svým vzhledem připomínala bramboru s očima. Pak autobus zamířil k hradu Lipý, jehož součástí bylo i centrum textilního tisku, kde jsme si zkusili tisknout námi vybrané motivy na šátek.

Druhý den, tedy v pondělí, jsme navštívili Dům Českého Švýcarska v Krásné Lípě, kde jsme si mohli prohlédnout zajímavou interaktivní expozici. Pak následovala návštěva kina, kde se právě promítal krátký film o tomto národním parku.

V úterý jsme si okolní přírodou udělali výlet do Křečan. Po dlouhé vyčerpávající cestě se pro nás v této obci stala největší atrakcí místní samoobsluha, která jistě po našem náletu zavřela z důvodu vyprodání zásob.

Abychom neztratili fyzičku a večer moc nezlobili, na středu nám paní učitelky připravily celodenní výlet, „pouhých“ 20 km podél pramenů Mandavy. Po zdolání Vlčí hory jsme se zastavili v obci Zahrady, kde nám pan průvodce představil geologickou mapu – unikátní kulturní památku vyobrazující její okolí. Cestu zakončila návštěva Loretánské kaple ve městě Rumburk.

I ve čtvrtek byl program pestrý. Ráno hned po snídani následovala cesta autobusem na zámek Šluknov, kde jsme se pokochali dobovým interiérem za zajímavého výkladu paní průvodkyně. Cestou zpět se nám už ale nepodařilo paní učitelky přesvědčit na jízdu autobusem, a tak se šlo pěšky. Večer po cestě byly na programu divadelní scénky podle známého komiksu Čtyřlístek. Naše představení byla plná improvizace a předloze se podobala jen trochu, ale zato všem zajistila humornou podívanou.

Z letošní školy v přírodě si odvážíme spoustu zážitků a vtipných příhod a těšíme se na další zase za rok.

Fotogalerie