Život školy

B2 a C1 zkoušky nanečisto

V pátek 20. září měli studenti posledních ročníků našeho gymnázia možnost vyzkoušet si cambridgeské zkoušky úrovně B2 a C1 nanečisto.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie

Sešli jsme se v poledne a ze školy poslední studenti odcházeli po 19. hodině večer. Studenti si vyzkoušeli všechny části testu, tedy čtení a gramatiku, poslech, psaní a ústní část.

Zkoušky nanečisto poskytují dvě hlavní výhody. Studentům, kteří si nejsou úplně jistí, jestli už dosáhli na požadovanou úroveň, tento test poskytne poměrně jasnou představu o tom, zda mohou úspěšně složit „ostrou“ zkoušku, která je finančně nákladná, a při případném neúspěchu by tak o svoje peníze přišli. Studenti, kteří jsou si jistí, že by měli zkoušku zvládnout, si mohou vyzkoušet, jak reagují v této stresující situaci a jaké to je udržet vysokou míru koncentrace po celou dobu konání této časově velmi náročné zkoušky.

Jelikož se jako škola snažíme studenty maximálně motivovat ke složení těchto mezinárodně uznávaných zkoušek a snažíme se jim pro to poskytnout optimální podmínky (semináře zaměřené na přípravu ke zkouškám, možnost půjčit si testové knížky v anglické knihovně, umožnění složení zkoušky přímo ve známém prostředí školy), rozhodli jsme se pro ně jinak běžně placené zkoušky nanečisto zorganizovat zcela zdarma.

Věříme, že studenti tuto možnost ocenili, a přejeme jim hodně úspěchů u zkoušek, které se na naší škole poprvé konají v listopadu tohoto roku.