Život školy

Prima výlet

V úterý 3.9. proběhl seznamovací výlet nové primy našeho gymnázia.

Ilustrační fotografie 18 fotek v galerii
Ilustrační fotografie

V úterý 3.9. proběhl seznamovací výlet nové primy našeho gymnázia.

Ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží a po úvodních formalitách nám paní profesorky rozdaly samolepky se jmény, abychom se jimi označili a mohli se tak rychleji a snadněji seznámit. Přesunuli jsme se na nástupiště a následně vlakem do městečka Žleby. Na nádraží ve Žlebech jsme si vylosovali jméno některého svého spolužáka a během cesty do žlebské obory jsme o něm zjišťovali základní informace. Na hřišti v oboře každý představil toho, koho si vylosoval. Hned jsme o sobě věděli spoustu nového.

Po krátkém odpočinku a svačině jsme se v rámci objednaného programu dozvěděli mnoho zajímavého o činnosti místní záchranné stanice a poznali některá zvířátka, která zde dostala ve své těžké životní situaci šanci na další život. Dále primánky čekalo setkání se světovým unikátem – bílými jeleny, kteří jsou v České republice chováni ve čtyřech oborách, ale pouze ve Žlebech mají ochočené stádečko představované veřejnosti. Následovaly úchvatné ukázky letu a výcviku dravců a sov. Po představení všech ptačích akrobatů, včetně ladně běhajícího supa, jsme se vrátili na hřiště a zahráli si hru Lidské bingo, díky které jsme o sobě posbírali další informace.

Odpoledne nás čekala prohlídku zámku. Zde jsme se seznámili s historií, bohatými interiéry, sbírkami zbraní, prohlédli si skvěle vybavenou zámeckou kuchyni. Po návštěvě zámku jsme si zahráli hru pavučina, při které jsme zjistili, na co se kdo těší na gymnáziu a jaká bychom jednou chtěli vykonávat povolání. Poté nás již čekala zpáteční cesta na nádraží a vlakem do Kolína.

Prima bude určitě prima třída!

 

Petra Roučová a prima

Fotogalerie