Život školy

Turistický kurz 3AB,7A8 - Itálie, Gargano

Ne všichni jsme začali nový školní rok v lavicích. Studenti třetích ročníků si užili začátek nového školního roku sice taktéž, dlouhým sezením v autobusových sedadlech, ale na konci této cesty je čekal úžasný týden na poloostrově Gargano v Itálii.

Ilustrační fotografie 11 fotek v galerii
Ilustrační fotografie

Kurz byl velmi výživný co do sportovních i kulturních aktivit. Kromě darů a možností moře, tedy koupání, plavání, opalování a všeho co si naši nápadití studenti vymysleli, nás čekali i kulturní výlety za památkami a zajímavostmi okolí. Výlet na lodi po pobřeží lemovaném úchvatnými bílými vápencovými útesy, byl v souvislosti s podáváním místních sýrů, oliv a pochutin, velmi příjemně stráveným dopolednem. Okouzulující byl podvečerní výlet do města Vieste, nebo výlet na neobyčejnou církevní památku UNESCO Monte Sant Angelo, kostel ležící v nadmořské výšce 800 m.n.m.

Celý týden byl naplněn turnajem deseti týmů, které byly složeny naskrze ročníky, a v rámci tohoto turnaje spolu naši žáci svedli litý boj ve sportech frisbee a plážový volejbal. Našim překvapením byl zápol a energie, kterou studenti do sportu dávali a zároveň jejich nadšení. Hřiště přiléhající k našemu kempu bylo téměř bez výhrad neustále naplněno našimi trénujícími studenty i mimo turnaje.

Za náš tělovýchovný sektor bych ráda řekla, že jsme byli velmi spokojení s celým kurzem, překvapeni sportovním nadšením a mile překvapeni zodpovědným chováním našich studentů.. 

A nyní vzhůru do nového školního roku :)

Fotogalerie